over ons

Wat is Connectow?

CONNECTOW is een samenwerkingsproject tussen de stad Waver, Citymesh en de Europese Unie. Het project plaatst de stad internationaal op de kaart als één van de eerste échte smart cities van Europa. Dankzij de steun en onder het toezicht van de Europese Unie voorziet de stad Waver connectiviteit voor al zijn inwoners, bezoekers, scholen, ondernemers, hulp- en overheidsdiensten.

Samen zetten we in op gezondheidszorg, onderwijs en sociale inclusie. Iedereen mee naar morgen, dat is ons doel, dat is CONNECTOW.

Voordelen voor iedereen

Connectiviteit is een echte basisbehoefte. Daarom zal iedereen de kracht van CONNECTOW voelen en kunnen meegenieten van de verschillende projecten.

Veiligheid

De Safety Drone helpt veiligheidsdiensten doortastender en efficiënter te handelen bij een ongeval of ramp. Dankzij deze oplossing krijgen ze een totaalbeeld van de omvang en de ernst van het incident. Daardoor kunnen ze meteen de gerichte beslissingen nemen. Zo garanderen we niet alleen de veiligheid van de inwoners, maar ook die van onze helden.

Verder zal ook de Dijle actief gemonitord worden. Dat doen we aan de hand van slimme debietmeters die met de regelmaat van de klok de waterstanden doorsturen naar een centraal dashboard. Zo bouwen we predictieve modellen en werken we aan het voorkomen van overstromingen.

Welzijn

Dankzij onze oplossingen, zoals Air Quality Meters, meten we de luchtkwaliteit op cruciale plaatsen, zoals aan schoolpoorten of in het stadscentrum. Door de verzamelde gegevens weten we waar en wanneer we moeten ingrijpen om de gezondheid van elke inwoner te garanderen.

Mobiliteit

Ook qua mobiliteit gaan we er met rasse schreden op vooruit. Door het inzetten van slimme sensoren monitoren we de verkeersstromen in de binnenstad en de invalswegen. Zo kunnen beleidsmakers gefundeerde en weloverwogen keuzes maken en het mobiliteitsplan aanpassen waar nodig.

Samen zoeken we naar de gulden middenweg om zowel zwakke weggebruikers als degenen die zich verplaatsen met de auto, veilig en snel op hun bestemming te brengen.

42,11 km² aan connectiviteit

Het project strekt zich uit over het volledige grondgebied van Waver en de deelgemeenten Limal en Bierge, goed voor zo'n 42,11 km² aan connectiviteit voor iedereen en overal.

Die connectiviteit maakt heel wat nieuwe oplossingen mogelijk. Daardoor kunnen we gezondheidszorg, onderwijs en sociale inclusie vooruit helpen.

Veel van deze oplossingen zullen ons tot nieuwe inzichten leiden, waardoor we sneller kunnen reageren daar waar behoefte is aan verandering. Daarnaast worden hulpdiensten bijgestaan door de Safety Drone zodat ook zij gerichter en efficiënter te werk kunnen gaan.

Vragen of suggesties?

Op zoek naar een antwoord? Neem zeker een kijkje op onze FAQ-pagina.

Toch niet gevonden wat je zocht? Vul dan gerust het contactformulier in, onze experts helpen je graag verder.

Ook suggesties zijn altijd welkom, samen maken we Waver dé smart city van de toekomst.

Stel je vraag hier

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.